Gruszki w syropie

20:05

Ostatnio naszło mnie na produkowanie przetworów różnego rodzaju. Mój małżonek nie przepada za wszystkim co jest w zalewie octowej ( pomijając grzybki), wiec musiałam coś wymyślić innego. Mając 2,5 kg gruszek postanowiłam zrobić ćwiartki w zalewie:)


Sprawa bardzo prosta do zrobienia i nie jest czasochłonna.

Gruszki obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki wycinamy gniazda nasienne.


Następnie wkładamy gruszeczki do słoików, wsypujemy po ok 1,5 łyżki cukru na słoik, wrzucamy ze 3 goździki i zalewamy wrzątkiem.

Słoiki zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Można je pasteryzować:)

You Might Also Like

0 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam do komentowania. Jeśli podoba CI się ten tekst udostępnij go na swoich portalach społecznościowych.


Proszę o przemyślane dobieranie słownictwa i podpisywanie się pod komentarzem.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Google+ Followers

Odwiedź na na Instagramie

Subscribe