Ciastka francuskie z jabłkami
19:53
Lubimy sobie czasem dogodzić i nikt i nic nie jest w stanie nas powstrzymać. Szczególnie jesienna aura wpływa na nas tak, że zamieniamy się w małe łasuchy. Zwłaszcza jeśli te dobrocie pachną pieczonym jabłkiem z cynamonem.

Tym razem postanowiłam pójść na łatwiznę i skorzystać ze wszystkich składników jakie miałam akurat w domu. Nie lubię marnotrawstwa ani nie lubię się przemęczać jeśli nie ma takiej potrzeby. Dlatego tym razem do zrobienia ciastek wykorzystałam całe 4 składniki.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego ( w moim przypadku z Biedronki)
- jabłka
- cynamon
- odrobina cukru
Sprawa przygotowania takich ciastek jest banalnie prosta.
Kroimy w kostkę obrane jabłka, zasypujemy cynamonem i jeśli jest taka potrzeba dodajemy odrobinę cukru do smaku. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w kwadraty. Nadziewamy te kwadraty naszymi jabłkami i składamy na pół.
Ot i cała filozofia. Jeśli lubicie nieco zrumienione, tak jak my, to posmarujcie z wierzchu sokiem, który puszczą jabłka.
I to wszystko do pieca nagrzanego do 200' na 10 minut.
Niech najlepszą rekomendacją dla Was będzie Alowe "Pichaaa mamo!" po zjedzeniu ciastka.
SMACZNEGO!
7 komentarze
Wyglądają pysznie i do tego szybkie :)
OdpowiedzUsuńZapach jabłka z cynamonem... mój ulubiony, mmm
OdpowiedzUsuńJaki Ala ma długi włos!!! Cudna;-)
OdpowiedzUsuńDługi i do tego był już obcinany :)
Usuńuwielbiam takie lakocie, a przepis jest banalny:) dzieki
OdpowiedzUsuńZapiekałam różne smaczności w cieście francuski, ale na jabłka jeszcze nie wpadłam. Dzięki z pomysł. :)
OdpowiedzUsuńWyglądają na bardzo dobre, a Alowy okrzyk tylko to potwierdza. ;)
Pięknie wyglądają i za pewnie niesamowicie smakują
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i zapraszam do komentowania. Jeśli podoba CI się ten tekst udostępnij go na swoich portalach społecznościowych.
Proszę o przemyślane dobieranie słownictwa i podpisywanie się pod komentarzem.